عادتهای رفتاری ، در طول مسیر زندگی ما نقش بسیار موثری دارند. تغییر در عادتهای رفتاری موجب بهبود شخصیت ما میشود.چرا که عادتهای ما به مرور شخصیت ما را میسازند. و یا حتی ممکن است تاثیرات به سزایی در آینده شغلی ، تحصیلی یا مالی ما داشته باشند.
از آنجایی که زندگی مجموعهای از ثانیههاست که آن را شکل میدهند، کارهایی که به صورت عادت رفتاری در زندگی ما وجود دارند قطعا تاثیر بالایی در روند رشد و زندگی ما خواهند داشت.
ما در دورههای غیر حضوری مهارتهای زندگی، مهارت تغییر عادتهای رفتاریرا ارائه داده ایم که شما میتوانید از آن بهره مند شوید.
در ادامه به اصولی میپردازیم که برای تغییر عادتهای رفتاری در راستای ایجاد سبک زندگی بهتر به آنها احتیاج داریم. امیدواریم اگر تا پایان مقاله با ما باشید بتوانید با آموزههای خود تغییرات مفیدی در زندگی خود شکل دهید. مطمئن باشید که اگر بتوانید عادتهای غلط خود را به روش صحیح حذف کرده و عادتهای صحیح را جایگزین کنید میتوانید تاثیرات مثبت زیادی در زندگی خود بگذارید.
عادتهای رفتاری :
عادتهای رفتاری دامنه وسیعی دارند. از ساعت بیدار شدن از خواب در صبح گرفته تا نحوه صحبت کردن و … همه در دامنه عادتهای رفتاری قرار میگیرند که شما میتوانید آنها را تغییر دهید یا به حال خود بگذارید.
اگر عادت مثبت و خوبی دارید به شما تبریک میگوییم چرا که دوری از عادتها کار راحتی نیست و وجود یک عادت رفتاری مثبت همواره تاثیر خوب خود را خواهد گذاشت. اما اگر عادت رفتاری منفی دارید که از آن ناراضی هستید و سعی دارید آن را تغییر دهید ، ما به شما کمک میکنیم که این مسیر را طی کنید.
چه چیز را میتوانیم تغییر دهیم
دنیای ما دو بخش است. دنیایی که در درونمان است و دنیای بیرونی. بسیاری از عوامل بیرونی هستند که مدام با آنها ذرگیر هستیم و به هر شکلی روی زندگی ما تاثیر میگذارند. ما را به جلو هل میدهند یا به عقب میرانند. معمولا ما تمام تمرکزمان را روی این مسائل میگذاریم و مدام غر میزنیم که چرا سیاست به این شکل است. چرا اقتصاد این وضع را دارد و ….
اما کاملا غافلیم از آنچه که اهمیت دارد و ما میتوانیم تغییرش دهیم. بیایید از خودمان شروع کنیم و عادتهای زیبا و پسندیده بسازیم تا دنیای خود و اطرافیانمان را به شکل بهتری بسازیم. همه آن چیزی که میتوانیم تغییرش دهیم درون ماست. تغییر در عادتهای رفتاری به ما کمک میکنند تا در مسیر درستی قرار بگیریم. وقتی از خودمان میپرسیم که چگونه میتوانم بهتر شوم برای آن چه پاسخی دارید؟ پاسخ فقط یک عبارت چند کلمهای است، « تغییر عادتها »
وقت تغییر است
تا به حال به این فکر کرده اید که وقتی از خواب بیدار میشوید چه کارهایی را مطابق عادتهایتان انجام میدهید؟ یا اولین کاری که بعد از برداشتن تلفن همراهتان میکنید چیست؟ یا وقتی از بیرون منزل به خانه میآیید چه کارهایی میکنید؟ قبل از این که در پایان روز به تختخواب بروید چه؟
شاید مدتهاست که تصمیم دارید کاری را برای خود به عادت تبدیل کنید اما موفق نشده اید. مثلا مدتهاست تصمیم دارید قبل از خواب یک لیوان شیر بنوشید. یا عصرها در زمانهای مطالعه کنید. یا هر شب قبل از خواب کارهای روز بعد خود را بنویسید. چرا که حتما در ارتباط با تاثیر نوشتن در موفقیتشنیده اید.
حالا زمان این رسیده است که این تغییر در خود را نهادینه کنید و به یک عادت تبدیلش کنید. جالب است بدانید ، هر کاری که انجام میدهیم در مغز ما تاثیر میگذارد و مغز ما در مقابل آن واکنش نشان میدهد. فرایند تغییر عادتهای رفتاری هم کاری است که باید توسط ما و کمک مغز انجام شود. در ادامه واکنش مغز را به عادتهای رفتاری بررسی میکنیم.
قدر مغزتان را بدانید
مغز انسان سیستم بسیار پیچیدهای است که تا به حال سیستمینظیر آن یافت نشده است. مغز انسان تشکیل شده از ۱۰۰ میلیارد نورون است ! نورونها در مغز انواع فعالیتها را انجام میدهند. اما ما معمولا از بخش عمده مغزمان استفاده نمیکنیم و آن را بی استفاده رها کرده ایم.
توصیهمن به شما این است که از این پس قدر این سیستم پیچیده مغزتان را بیشتر بدانید و از ظرفیتهای آن بیشتر استفاده کنید. پیچیده ترین سیستم دنیا در دست شماست، پس بهتر است آن را بی استفاده نگذارید و از مزایای آن بهره مند شوید.
باورهای غلط را کنار بگذارید
« دیگر نمیتوانم تغییر کنم » ، « من سی سال اینطور زندگی کردم از این به بعد هم همین خواهم بود» ، « این عادت در من نهادینه شده دست خودم نیست » ، اینها باورهای غلطی هستند که بار مشکلات شما را بیشتر میکنند. اگر تغییر نمیکنید ، تنها عامل آن خودتان هستید.
پس بهتر است که اگر قصد دارید تغییر کنید این باورها را به کلی دور بریزید و تصمیم بگیرید و سپس شما میتوانید واقعا تغییر کنید. شاید زمان ببرد تا تغییرات شکل بگیرند اما به هیچ وجه نا ممکن نیستند.
مغز انسان همانطور که گفتیم هدیه ارزشمندی است. این سرمایه عظیم بر خلاف سایر اعضای بدن تا پایان عمر به رشد خود ادامه میدهد. اگر از آن کار بکشیم و فعال نگهش داریم همواره رشد میکند و سلولهای تازه میسازد. هر عادت در مغز ما دارای یک مسیر عصبی قوی است.
که از همان ابتدا قوی نبوده بلکه به مرور و با تکرار آن کار این مسیر قوت یافته است. به همین علت اگر میخواهید عادت جدیدی را شکل دهید باید برایش یک مسیر عصبی قوی بسازید. به همین علت تغییر در عادتهای رفتاری قدری زمان بر است اما غیر ممکن نیست.
پس نمیتوانم و در من شکل گرفته فقط بهانههایی هستند که برای توجیهات اشتباهات رفتاری خود میآوریم. برای تغییر عادتهای رفتاری باید ترفندهایی را به کارگیرید که در دوره غیر حضوری تغییر عادتبه آن پرداخته ایم.
شما میتوانید این پکیج را از طریق همین لینک مشاهده و انتخاب کنید.
به ما در شبکههای اجتماعی بپیوندید: